🔻
У нашому організмі немає повноцінної заміни вуглеводів, як джерела енергії, тому всі доказові рекомендації наполягають на достатньому їх споживанні.
🔻
Надходження вуглеводів забезпечують: фрукти, овочі, бобові, горіхи, а також злаки.
🔻
Більшу частину вуглеводів в харчуванні повинні складати складні вуглеводи, які і знаходяться в перелічених вище групах продуктів.
🔻
Половина круп і злаків в раціоні повинні бути цільнозерновими.
🔻
До цільнозернових круп відносяться: амарант, булгур, гречка, просо, жито, пшениця, коричневий рис, кіноа, жито, кукурудзяна крупа, вівсяна крупа, ячмінна крупа.
🔻
Зернові продукти несуть за собою не тільки енергію, але і вітаміни групи B, залізо, магній, селен, клітковину.
🔻
Не потрібно боятися вуглеводів❗️
Давайте користуватися ними розумно та із задоволенням😊
Дізналися щось нове? Пишіть коментарі 🖊👇🏻
Харчуйтесь смачно та корисно!
Зробимо нашу націю Українців здоровішою та гарнішою ❤️
Віталій Зінченко – засновник #BestBody